Miksi kaikki haluavat kirjoittaa romaanin?

Monella on itsepäinen päähänpinttymä kirjoittaa kirja. Miksi ihmeessä? Helpommallakin elämässä pääsee.

Miksi sinä haluat kirjoittaa kirjan? Kerro. Ei minulle, vaan sille, jolle olet kertomassa kirjastasi.

Tiedän. Kyseessä on Salainen Haave. Haluat kirjoittaa kirjan, muttet kerro siitä. Pidä salaisuutesi. Haluat kertoa, kerro.

Väliin epäilen, että moni haluaa elää kirjailijanelämää, muttei kirjoittaa kirjaa. Kuulostaa vapaalta olla kirjailija. Saa kulkea koko päivän pyjamassa. Ei tarvitse kammata hiuksia. Saa olla VAPAA. Vapaa kirjailija.

Julkaistuani tusinan teoksia erehdyin kirjoittamaan romaanin. Se oli järisyttävä kokemus.Vieläkään en ole selvinnyt siitä. Seuraavan kerran kun haksahdan kirjoittamaan jotain muuta kuin apurahahakemuksia ja blogia, kirjoitan vaikka mitä muuta paitsi romaanin. Palattuani Caprilta, kunhan sinne pääsen, en ano stipendejä mihinkään. Jos on joku paikka jota ehdottomasti suosittelet, laita linkki minulle niin haen sitäkin vielä. Sitten saa riittää.

Mitä muuta elämässä voi tehdä kuin lukea ja kirjoittaa? Osaan piirtää mallista, minulla on ajokortti ja hallitsen muutamia ulkomaisia kieliä. Opin nopeasti. Innostun helposti. Enkä koskaan anna periksi. En tee kompromisseja. Haluan olla vapaa.

Miksi sinä haluat kirjoittaa romaanin?