Menneet virheet ovat unohdetut

Les erreurs du passé sont aux oubliettes luki entisen kotipaikkani – aikoja sitten – päivälehdessä, sen nettipainoksen horoskooppi sattui silmiini enkä voinut olla lukematta sitä. Olen sitä mieltä, että ravun horoskooppi aina lupaa hyvää, kaikki mennyt on unohdettu, virheet annettu anteeksi ja edessä on auvoinen tulevaisuus. Tout va bien, luki lapussa jonka munkki Benjamin antoi minulle kun asuin luostarin vieraana kauan sitten Ranskassa. Yves Montand ja Jane Fonda esiintyivät samannimisessä elokuvassa anno 1972. Miten alas olenkaan vajonnut! Muistelen menneitä, luen horoskooppeja, uskon ruusuiseen tulevaisuuteen, minun iässäni!

Eikä tämä ole vielä kaikkein pahinta kuten munkki sanoi Laatokkaa ylittävällä laivalla Leskovin romaanissa. Illan aikana aion lukea/selailla aikakauslehtiä, nelivärijulkaisuja ja kaiken päätteeksi katson vielä elokuvan Skotlannista.

Kun menneet virheet ovat unohdetut on varaa elää näin huolettomasti. Huono omatunto ei koskaan ole häirinnyt minua, sanoi Downton Abbeyssä Dowager Countess of Grantham, ulkomuistista käänettynä.

Iltateelle! Edes se, että en lähtenyt, lähde Helsingin kirjamessuille ei harmita, ei tule häiritsemään. Kynttilöitä sytyttämään!