Joku odottaa kirjettäsi

by arjauusitalo

Muistaakseni lapsuuden Suomessa oli joku kampanja jossa kehotettiin käyttämään Postin palveluja. Korjaa jos olen väärässä. Joku odottaa kirjettäsi.
Nykyään kukaan ei odota kirjettäsi. Odotatko sinä joltakulta kirjettä?

Minulla on kaksi ystävää, jotka vielä kirjoittavat käsin paperille ja postittavat kirjekuoressa ja laittavat postimerkin kuoreen.

Maanalaisessa seurasin miten nuori tyttö näytti toiselle melkein aikuiselle: Katso tällä tavalla kirjoitetaan nimi ja osoite tähän. Postimerkki laitetaan näin tänne yläkulmaan. OOOH sanoi toinen. Niin, sanoi keskiaikaisiin tapoihin tutustunut tyttö.

Nyt yksi käsin kirjeitä kirjoittavasta ystävästäni on saanut pojaltaan iPadin joten varmaan on turha odottaa häneltä kirjettä enää. Jäljellä on siis yksi. Ainoa varjopuoli tuon yhden ystävän kirjeissä on se, että ne on kirjoitettu tanskaksi jota osaan hyvin heikosti, sekä puhuttuna että kirjoitettuna.

Ystävä, joka tarjosi eilen marrakeshilaista kikhernepataa luonaan kertoi, että hänellä on yksi vanha kanadalainen ystävä joka kirjoittaa käsin, mutta tämä alkaa osoittaa muistin heikentymisen merkkejä joten.

Joku odottaa kirjettäsi. Ehkä.