Uutistenvälttelijä eli nyhetsundvikare

by arjauusitalo

Huomaan miten viimeisten muutaman vuoden aikana silloin tällöin lopetan uutisten seuraamisen muutamaksi kuukaudeksi. Löysin ruotsalaisesta kirjasta sille käyttäytymiselleni nimenkin: olen nyhetsundvikare eli uutistenvälttelijä. Suomeksi ehkä on toinen sana, en tiedä. Kun en seuraa uutisia, niin en tiedä. Jotkut asiat kuitenkin hyppivät silmille, niitä ei voi välttää. Lööpeistä näen suurimmat tai suuriksi arvioidut mitättömyydet. Joku sitten aina katsoo asiakseen valistaa minua ja kertoa mitä kaikkea kauheaa…mutta minua ei nyt jaksa vähempää kiinnostaa. En jaksa valittaa pimeästä säästäkään enkä sateesta. Yöllä kuuntelin ilokseni sadetta tuntikausia kun luin loppuun teosta jossa selvitellään miten sivistys on käsitetty tässä maassa ja missä asemassa se on nyt. Bildning. Aurinko paistaa, on marraskuun viimeinen päivä. Upeaa. Luen kirjan loppuun, palautan kirjastoon. Ja tottakai tiedän, että Pariisissa nyt pidetään kokous jossa meidän tulevaisuudestamme päätetään. Onkohan näin.