Rehellinen asiakas

by arjauusitalo

Kävin ostamassa halpaa kahvia Lidl-kaupasta jossa en osaa asioida koska kaikki tuotemerkit tuntuvat oudoilta. Kahvi ja mustaviinimarjamehu ovat ainoat tuotteet jotka käyn sieltä ostamassa. Kassajonossa mies syynää kuittia ja kysyy kassalta: Mikä tämä patonki on? Oi, on tullut virhe. Mies onkin ostanut isomman leivän, kokonaisen limpun. Kassa vaatii lisää rahaa. Mies ottaa lompakostaan ne tarvittavat 14 kruunua – där ser du, meillä on kruunuja, ei euroja! Tämä proseduuri aiheuttaa monta kuittia joista sitten sorteerataan oikeat asiakkaalle. Kaikki ovat tyytyväisiä. Minä laitan tavarani kassiin ja poistun kaupasta. Rehellinen asiakas ei ole vain rehellinen asiakas, hän on vanha ruotsalainen herrasmies joka ovellakin nyökkää minulle ja antaa minun poistua kaupasta ennen itseään. Että tällaista vielä on muuallakin kuin vanhoissa romaaneissa.