Paavi uhkaa jäädä pois toimestaan ja Dalai Lama uhkaa jättää syntymättä uudelleen

by arjauusitalo

Olen pitkään ihmetellyt, mitä maailmalla tapahtuu. Paavi kertoo että hän ehkä jättää toimensa muutaman vuoden kuluttua, Dalai Lama sanoo, ettei ehkä aiokaan syntyä uudelleen. Miten kukaan kirjailija enää voi keksiä mitään parempaa kuin se, mitä uutisissa kerrotaan. Toimittajat voittavat tämän ottelun, hands down.
Heillä on se etu, että voivat kertoa asiat silloin kun ne ovat ajankohtaisia. Kirjailijan on tyydyttävä keksittyyn maailmaan koska tämä todellinen maailma menee nyt niin nopeasti eteenpäin tai taaksepäin, miten sen nyt ottaa, että kun kirja on markkinoilla, kukaan ei edes enää muista mistä on kysymys.

Tavallaan nyt ei edes ehdi syntyä historiaa koska me istumme netillä ja seuraamme maailmantapahtumia online. Mihin toimittajia edes tarvitaan? Selittämään sitä mitä me yhdessä katsomme?

Joka tapauksessa tänään on hyvä sää ja leskenlehdet kukkivat.