Olet hopea peilissäni

by arjauusitalo

Hyvä nimi runokokoelmalle: Olet hopea peilissäni. Se on tietysti plagiaatti, olen varastanut sen joltain, jonka nimenkin olen jo unohtanut. Se oli alunperin arabiaksi ja se oli rivinä runossa jonka käännöksen kuulin ruotsiksi.

Käsi sydämellä: koska ostin viimeksi runokokoelman. En muista. Kaikki tämä voisi vaikuttaa huolestuttavalta, onko muisti menossa. Ei. Siitä vain on kauan. Kun.

Nyt luen Fredrika Runebergin elämästä kirjaa jonka Merete Mazzarella on kirjoittanut. Siinä on paljon runoja, hänen piirinsä ihmiset kirjoittivat runoja. No comments. Kirja on mielenkiintoinen harmaana päivänä kun juon kahvia ja ihailen iiriksiä jotka kukkivat. Mutta runokokoelma. En muista. Joten: ryhtyäkö tässä nyt kirjoittamaan ja kokoamaan ja julkaisemaan runokokoelmaa. Vai ei. Ehkä ei. Silti: olet hopea peilissäni.