Adjektiivien ylituotantoa viime päivinä

by arjauusitalo

Kun seuraa maailman tapahtumia – kuka sitä ei tekisi nyt – huomaa miten paljon adjektiiveja oikein onkaan käytössämme. Seurasin viimeisten päivien aikana erikielistä mediaa kuten moni muukin. Suomi,ruotsi,englanti,ranska,saksa ja italia. Miten paljon adjektiiveja onkaan olemassa. Ei vain kirjailijoiden ja lukijoiden iloksi vaan meidän kaikkien. Kaikki ovat nyt jotain mieltä. Jostain. Monestakin asiasta. Meidän ikuiset puheenaiheemme kelluvat pinnalla ja tuntuu että pohjamudissa on jotain mille ei löydy sanoja millään. Siellä uivat salamyhkäiset kalat jotka saavat eteenpäin päästäkseen loistaa itse, kukaan ei nosta niitä esille niin, että ne säihkyisivät ja antaisivat koko kirjonsa loistaa aina vihonviimeistä superlatiivia myöten.

Tiedät hyvin, mitä tarkoitan.