Pakkoklubben i Lovisa ja Språkcafé på italienska Tukholmassa

by arjauusitalo

Luen lehteä Svenskbygden jossa Thomas Rosenberg kertoo pakkoklubbenista.Suomesuomalaiset puhuvat ruotsia tavatessaan kerran viikossa. Koska tällainen pakkoklubben perustetaan sanotaan vaikka Ruotsiin – ruotsalaiset tapaavat kerran viikossa keskustellakseen suomeksi. Minäkin olen ottanut osaa täällä Språkcaféhen, italiankielellä tosin. Tukholmalaiskirjastoissa pidetään erikielisiä kielikahviloita jotka ovat maksuttomia ja ainakin italiankielinen kahvila toimi hyvin ja tunnelma oli mukava ja taso tosi korkea.

Tänään istuin puoli päivää kahvilla argentiinalaisen ystäväni kanssa joka osaa kuutta kieltä sujuvasti ja nyt hän suunnittelee alkavansa opiskella arabiaa. Miksi ihmeessä? kysyin. Niin vaikeaa kieltä? Entä suomenkieli sitten, eikö se ole vaikea? Minun ei onneksi tarvinnut koskaan opiskella sitä.