Kaksi vuotta sitten tänään pakkasin

by arjauusitalo

Olin lähdössä Ranskaan. Sitä ennen olin katsonut kaikki ranskalaiset elokuvat mitä löysin ja luin ranskaa ja ranskaksi että selviäisin sitten siellä maalla. Ja siellä kieltä tarvitsin lähinnä croissantin ostoon aamulla ja paikallisessa ruokakaupassa marokkolaisen omistajaparin kanssa muutamaan kohteliaisuuteen sekä bussiin noustessani sanomaan mihin olin menossa, lähinnä Fontainebleu-nimiseen kaupunkiin missä kävin katsomassa museossa Napoleonin hatun. Petyin myöhemmin kun luin että hänellä oli samanlaisia hattuja satapäin.

Kaksi vuotta sitten tänään pakkasin laukkuani ja lähdin matkaan kuten nyt huomenna. Yleensä en pidä laskua tulemisista ja menemisistä enkä etenkään päivämääristä mutta tuo nyt jäi mieleen.

Nyt en ole lähdössä yhtään mihinkään. Olen päässyt lukemisen alkuun ja luen kirjan päivässä, kaksikin, joskus kestää pitempään päästä kirja läpi, siitä riippuen mitä lukee. Tämähän sopii hyvin koska meillä on ollut kolme tuntia auringonpaistetta Tukholmassa marraskuussa. Eikä näytä tänään tuo kolmen tunnin maaginen raja rikkoutuvan.Luen ahkerasti ja nautin kattovalojen lisäksi neljän lukulampun hehkusta enkä ole kertaakaan valittanut pimeyttä tai talvea enkä mitään. Luin myös Sent i november, ostin sen jopa kun oma kappaleeni on kellarissa enkä löydä sitä.