En jaksa enää yhtään sotaa

by arjauusitalo

Olen vältellyt uutisia maaliskuun alusta saakka. Silti jotain tihkuu näyttöpäätteeltä, tahmeaa, harmaata ja haisevaa. Sota. Taas yksi sota aluillaan. Hiilipiirros Nie Wieder Krieg! tulee mieleen mutta etsin vielä sen tekijän nimeä joka ei tule mieleen. En jaksa enää yhtään sotaa. Olen elänyt rauhan aikana Suomessa ja nykyinen asuinmaani on saanut kehittyä joutumatta sotaan pari sataa vuotta. Olen vain niin väsynyt sotiin, vaikka ne sodittaisiin miten kaukana minusta. Ystäväni kertovat jotain maailmalta kuulemaansa, lukemaansa mutta koetan keskeyttää ja sanoa, että minä en juuri nyt seuraa uutisia enkä myöskään
tahdo että minulle referoidaan koko maailman kurjuutta, en jaksa.

Vältellessäni uutisia yllätän itseni lukemasta artikkeleita kuten Kävikö Jeesus Englannissa? tai Miten ostaa oma viinitarhasi.