Itsekuri, joku?

by arjauusitalo

Itsekuria opetettiin minulle 50-luvulla. Koetan miettiä, miten, mitkä metodit olivat silloin suurta huutoa? Äitini opiskeli kasvatusoppia yliopistolla, hän varmasti valitsi hyvät metodit, tuudittaudun siihen uskoon. Kuinka hyvät tavat luodaan? Rutiinit jotka auttavat elämässä eteenpäin?

Tätä nykyä ainoat rutiinit ovat aamukahvi ja meilin tarkistaminen, lehtien lukeminen valikoiden siten, etten törmää uutisiin vaan luen jotain kulttuurijuttuja jotka sopivat minun tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Kahvin ja meilin ja juttujen lukemisen jälkeen seurasi tänään Bachin Gigue, Partita No.3, sattumalta, noin vain, kun luin jotain aivan muuta se sattui olemaan nettisivulla kuunneltavissa. Se soi vieläkin taustalla.

Itsekuri, kirjoitan. Päättäväisyys. Lista. Suunnitelma. Ja lähden sauvakävelylle järven rantaan.