Vihdoin vapaa?

by arjauusitalo

Luin aamulla kirjan Äntligen fri? jossa Helena Harrysson todella onnnistuneesti kertoo siitä mitä tapahtuu äidille kun lapsi, lapset tai nuorimmainen lähtee kotoa, muuttaa pois. Tämä on aktuellia minun perheessäni ja lähelläni muissa perheissä joiden nuoret muuttavat, ovat muuttaneet, palanneet taas kotiin tai lähteneet ulkomaille ja tullee takaisin. Variaatioita teemasta kotoamuutto riittää. Nytkö sitten olemme vapaita? Enkö ole ollut vapaa kaiken aikaa? Vapaa mistä, vapaa mihin? Tällaisia sitä miettii kun on aikaa ja on vapaa. Ostin oranssit kesähousut, Writers Digest-lehden ja tulin kotiin kastelemasta ystäväni kukkia, hän kun on Espanjassa lomalla. Sen syvällisempiä en juuri nyt mieti. On niin paljon päivien kuohua että syvemmät ajatukset tulevat iltasella kun luen Stephen Hawkingin kirjaa The Grand Design, New answers to the ultimate questions of life. Näistä yksi on lasten kotoa muutto, en muuta sano.

Tänään oli leutoa, ehkä huomenna voin jo jättää untuvatakin kotiin kun menen ulos. Ensi vuodeksi minut on kutsuttu syksyä ja talvea viettämään Senegaliin, Dakariin, mikäs etten menisi, ehkä siellä tarkenee.