Tilaa mitä haluat ja maksa siitä

by arjauusitalo

Kun ei ole tottunut tinkimään, alkaa vähitellen rasittamaan jatkuva keskustelu hinnoista, mitä tänään tästä maksaisit, jospa ottaisit kaksi paria, miten on, hyvä hinta tänään, hyvän ystävän vuoksi saat tämän halvemmalla. Ja niin edelleen kunnes en tahdo ostaa mitään. En yhtään mitään.

Tilaa mitä haluat ja maksa siitä, olen sisäistänyt sen ja se sääntö toimii varsin hyvin.

Kulttuuri missä kaupanteko on tapa seurustella on niin vieras minulle, että olen tyytyväinen päästessäni lähtemään kotiin täältä. Turhaa turinaa.

Kenkäkauppias tokaisee: Madame, kun ostatte talon, ajattelette, mutta tässä te ostatte parin kenkiä. Käännuin kannoillani ja katosin medinaan. Minullehan ei niin puhuta ja minähän ajattelen kun ostan kengät, enkä keskustele turhia.

Kotikadulla on kauppias, joka sanoo rauhallisella äänellä hinnan ja minä maksan eleettä, kannan kotiin ostokseni ja olen tyytyväinen.