Tulin tänne ajattelemaan, sanoi hän

by arjauusitalo

Hyvä, niin minäkin, vastaan. Nimenomaan nauttimaan elämästä, olemaan olemassa, olemaan tässä ja nyt sekä ajattelemaan. Illalla kun olin perillä, tunsin riadin pihalla appelsiinipuun kukkien tuoksun, kuulin linnut ja yöllä naapurin koira ei voinut lakata haukkumasta. Rummut soivat torilta. Churchill vastasi kysymykseen, mitä tekisi, jos hänellä olisi tunti aikaa elää. Vastaus, seurata elämää nimenomaisella torilla.

Kävin ostamassa itselleni uuden kahvikupin, käsityötä, kauniisti sinisellä maalatun. Ostin neskahvia aamua varten, en aio nauttia aamiaista täällä, sain syödä niin monta croissanttia viimeisen kolmen viikon aikana, että nyt riittää kahvi.

Mitä muuta. Ei mitään. Mieli on aivan tyhjä. Olen tässä ja nyt. Kannatti elää tähän saakka, sanon itselleni, kun ei ole ketään kuulemassa täällä terassilla.