Joululukemista kirjailijoille

by arjauusitalo

Tästä löytyy hyvää joululukemista kolleegoille: http://www.ttl.fi/fi/verkkokirjat/Documents/Taiteilijan_tyo.pdf

Tänään kello kolmelta olin hyvinvointini huipulla, paremmin ei voisi olla. Istuin Blå porten-ravintolassa nauttimassa lasin punaviiniä – sitä parempaa sorttia – ja katselin joulukoristuksia, tähtiä, kukkia, valoja ja kuulin miten joulupöydän ääressä juteltiin. Ulkona paloivat marshallit ja Liljevalchsin taidemuseon turvallista seinää vasten maailma tuntui oikein turvalliselta ja miellyttävältä paikalta kirjailijalle jolla on käynyt hyvä tuuri viime aikoina enemmän kun yhdesti.

Luen koko tekstin tässä hiljalleen, mietin millaista on olla taiteilija, kirjailija, runoilija. Se on mukavaa, vapaata, miellyttävää. Ihmiselämää parhaimmillaan.
Palaan asiaan, jos tulee mieleen jotain sanottavaa siitä. Tutkin tilastoja joiden mukaan esim. arvon kolleegat kärsivät selkävaivoista ynnämuista. Otan osaa ja ihmettelen, miten maailman vapaimmassa ammatissa voi saada mitään vammoja kun istuu turvallisesti ergonomisella johtajantuolillaan ja näppäimistö on edessä ja ikkuna maailmaan josta näkee kaiken ja vaihtoehtoisesti siihen voi kirjoittaa mitä haluaa, runoja, novelleja, romaaneja, näytelmiä, mitä vain, ja lähettää vähällä vaivalla ja lähes kustannuksitta maailmalle.

Kaupunki oli todella miellyttävä iltapäivällä, jouluvalaistu Tukholma jossa liikkuu verrattain vähän väkeä, kolmelta on pimeää, siellä täällä kuulee ihmisten juttelevan lähes kuiskaten. Miten kirjailijalla voisi olla paremmin? Mutta luetaan se dokumentti ja palataan asiaan, som sagt.