Voiko Ruotsissa ostaa suomalaisen romaanin kirjakaupasta?

by arjauusitalo

Jos osaa ruotsia lukea, niin siitä vain tutustumaan suomalaiseen kirjallisuuteen. Jos haluaa lukea suomalaisen kirjan suomeksi Ruotsissa saa kirjan tuottaa Suomesta. Sehän on niin helppoa nykyään. Eikä tarvitse edes lukea paperikirjaa vaan voi tyytyä lukemaan sähköisesti. Mikä valinnanvara! Ja onhan meillä Suomen instituutin kirjasto jossa palvelu on aina ollut loistavaa ja uusiakin kirjoja on enemmän kuin paikalliskirjastossani missä uusia suomenkielisiä kirjoja ei ole.
Miksi minä tätä nyt taas jauhan? Enhän edes tahdo lukea suomalaista romaania. Tahdon lukea italialaisen romaanin, ranskalaisen romaanin. Ja silti vielä jaksan palata tähän aiheeseen. Tämän pitäisi jotenkin koskettaa suomalaisia kirjailijoita mutten koskaan ole kuullut kenenkään viittaavankaan tähän. Ihan sama. Tämä on viimeinen kerta kun otan asian esille. Keskityn italian idioomakirjaan ja jätän suomalaisen romaanin kohtalon pohtimisen sikseen. En ole edes kova lukemaan romaaneja. Nykyään. Koskaan ollut. Tai no.

Tänään on italian keskustelutunti, keskiviikkona ompeluseura, torstaina keskustelutunti ja perjantaina opiskelen italian kielioppia. En tähän hätään edes kaipaa suomalaista romaania. On aivan muuta mielessä. Tarpeeksi tekemistä. Mutta tuli vain mieleeni, että jonkun voi tehdä mieli lukea suomenkielinen suomalainen romaani, tuleehan sitä kaikenlaisia haluja ja päähänpistoja. Että mistä sen ostaisit? En tiedä, todellakaan.

Naapuri poraa betonia, kahvipavut ovat loppumaisillaan mutta aurinko paistaa ja on upea marraskuun aamu.