Kirjoitatko siitä mikä sinua todella kiinnostaa?

by arjauusitalo

Väliin tuntuu siltä, että maailman kansoittaa mielikuvitushenkilöiden muodostama massa joka asuu romaaneissa. Uuvuttavaa.
Silloin siirryn lukemaan runoja. Tai selaan ulkomaalaisia lehtiä joissa esitellään residenssejä meren rannalla. Se piristää huomattavasti.

Ajattelen tuttuja kirjailijoita. Keskusteluissa he puhuvat eri asioista kuin mistä kirjoittavat kirjoissaan. Osaksi. He itse ovat kiinnostavampia kuin kirjansa. Voiko kirjailija kirjoittaa romaanin joka on kiinnostavampi kuin hän itse?

Mikä meitä todella kiinnostaa ja mitä me kirjoitamme, mistä me kirjoitamme eivät aina ole sama asia. En edes tahtoisi, että kukaan tietää mitä ajattelen, etenkään en nyt kun laboratoriossa onnistutaan siirtämään ajatuksia tietokoneella ihmisestä toiseen. Tahdon mielelläni pitää ajatukseni ominani. Siksi romaaninkirjoittaminen ei sujukaan minulta kuten ystäviltäni.

Mikä minua todella kiinnostaa? Istahdan aurinkoon lepotuoliin miettiäkseni sitä. Aurinko siirtyy nurkan taa ja minä vielä vain mietin, mikä minua kiinnostaa. Todella.