Miten pukeudut töihin, kirjailija?

by arjauusitalo

Jollei mistään muusta syystä niin työasun vuoksi meitä kirjailijoita kannattaa kadehtia. Vedät aamutakin yllesi ja alat töihin. Periaatteessa vaatteettakin voi kirjoittaa mutta sää sallii sen vain poikkeustapauksissa ja keskellä kesää. Minun työasuni on silkkinen kiinalainen aamutakki kokoa suurensuuri.
Yksi kullankeltainen ja toinen yönsininen. Ei lohikäärmeitä selässä. On niitä muitakin, ohut valkoinen silkkiaamutakki jos on hellettä ja silti tekee mieli istua tähän kirjoittamaan. Sen lisäksi ei tarvitse lähteä töihin vaan laahautuu vain muutaman metrin työpöydän ääreen, jos sellainen on. Vuoteessakin voi kirjoittaa, ihan miten vain. Kuinka elämä voisi olla yksinkertaisempaa? Nyt menen laittamaan toisen kupillisen aamukahvia, påtår, kuten ruotsalaisittain sanotaan.

Miten pukeudut töihin, kirjailija? Kerro.