Mitä teen romaanikäsikirjoitukseni kanssa?

by arjauusitalo

Olen kirjoittanut romaanin. Unohtaisin sen mielelläni, mutta se tulee ajoittain mieleeni ja jatko-ajatus on tämä: Mitä teen käsikirjoitukseni kanssa? Tein töitä sen kanssa vuoden, pari ja siinä on muutama ajatuksenkulku jotka jakaisin mielelläni muutaman lukijan kanssa. Olen lähettänyt sitä suomalaisille kustantajille jotka ovat uno: hitaita vastaamaan, duo: täysin epäkiinnostuneita minun hengentuotteestani, tres: tällä hetkellä pois laskuistani kokonaan. Ajattelen nyt sähköisiä muotoja. Suomalaisia kirjoja voi – voiko? – lukea Kindlestään riippumatossa. Sinne sopisi minun romaanini syyskesällä luettavaksi oikein hyvin. Amazon ei näytä myyvän suomalaisten kirjailijoiden tuotteita, olenko väärässä?
Periaatteessa voisin laittaa romaanin liitteenä tähän blogiin, voinko? Toimiiko se? Onko joku yrittänyt?
Tai lähetän puhelimeen sille jota asia kiinnostaa, siitähän näytetään lukevan paljon tekstiä nykyään, mitä nyt yksi parinsadan sivun romaani.
Tai diliittaan tiedostosta koneeltani koko romaanin ja muistutan itseäni siitä mitä eräs kolleega keskellä suomalaista kesämaisemaa metsätiellä bussissa sanoi kääntyessään puoleeni etummaiselta penkiltä: Arja, älä koskaan unohda, että olet runoilija. Terveisiä sille kolleegalle, en koskaan ole unohtanut mitä sanoit.

Meitä on monta joilla on romaanin käsikirjoitus valmiina luettavaksi. Mutta. Markkinointi. Julkaisu.