Yhteiskunnan tukipylväät ja klassikoista luopunut mies

by arjauusitalo

Seuraan Ibsenin näytelmää Yhteiskunnan tukipylväät ja väliajalla kuulen keskustelun jota käy nuorehko mies ja nainen. Mies sanoo, että hänet yllätti valtava kulttuurinnälkä, sivistyksen kaipaus tammikuun alussa. Hän katsoi monta elokuvaa päivässä, hän alkoi käydä teatterissa ja oopperassa. Hän jätti klassikkojen lukemisen sikseen ja alkoi reippaasti ja rohkeasti tutustua tämänpäivän kirjallisuuteen jota hän oli arastellut ennen. Hänestä vielä viime vuonna tuntui, ettei voinut tarttua kirjaan, joka oli julkaistu myöhemmin kuin 50 vuotta sitten. Hän ei luottanut siihen, että sitä kannattaisi lukea ylipäätään koska siitä ei oikein voinut olla varma. 

Mies kuulosti innostuneelta, iloiselta, hän oli avannut oven tuntemattomaan tai jo unohtuneeseen ja nautti löydöstään.