Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

by arjauusitalo

Matkasin halki aurinkoisen kaupungin raitiovaunulla kohti Waldemarsuddenia. Juhlin kansainvälistä naistenpäivää Prinssin keittiössä. Prinssi ei ollut kotona, ei sitten vuoden 1947 jolloin hän kuoli. Nautin suklaakaakunpalan kermavaahdon kera ja join mukikaupalla hyvää kahvia. Luin lehteä, kirjoitin vähän vihkoon, katselin ulos Saltsjölle jolta suomalaiset lähtevät käymään entiseen kotimaahansa.

Kotiin palatessani keräsin ruokakaupassa tavaroita koriin ja sitten koko ostoskeskus tyhjennettiin koska rakennuksessa oli syttynyt tulipalo. Jätin korin sinne ja lähdin kotiinpäin. Kiitin ruotsalaista järjestelemällisyyttä nähdessäni eri liikkeiden myyjät kokoontuneina heille osoitetuille paikoille ja joka ryhmää johti oranssiin liiviin pukeutunut henkilö.

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää, piti sanomani.