Kirjat palavat Ruotsissa ja Stéphane Hessel kuoli

by arjauusitalo

Tänään luin DN:n, ruotsalaisen nettipainoksen kulttuurisivulta että Backen kirjaston utrensada kirjoja poltetaan Strömsundin kunnassa. Eiköhän näin aina tehdä kun kirjoille ei löydetä uutta kotia? Vai? Onko aihetta uutiseen, kauhistukseen? Kuntalaiset olivat luvanneet ottaa kirjat haltuunsa mutta kirjaston tilojen vähennyksen vuoksi poistettavia kirjoja olivat vain muutamat henkilöt saaneet pelastettua ennenkuin ne joutuivat roskasäkkeihin.

Pitääkö katsoa Fahrenheit 451 vielä uudelleen? Luin kirjan We learn nothing vähän aikaa sitten. Pitääkö sekin lukea uudelleen?

Ihan  kuin ei olisi muutakin tekemistä kiireisellä kirjailijalla….

Luen nekrologeja kun vainaja on ylittänyt 90-vuoden rajan. Stéphane Hessel teki muutakin, hän oli mukana kirjoittamassa Ihmisoikeuksien julistuksen. Luin hänen kirjansa Indignez-vous, suosittelen. Kirjan nimessä taisi olla huutomerkki.