Etsin rikasta runoilijaa

by arjauusitalo

enkä löydä. Googlasin rikkaan runoilijan kaikilla osaamillani kielillä enkä löytänyt. Olen kahden vaiheilla, julkaistako kokoelma runoja vai ei. Ei siksi, että rikastuisin, olen ymmärtänyt, että runoilija pääsääntöisesti nimenomaan ei ole rikas, vaan siksi, että olen vuoden verran ollut kirjoituspaastolla, en kirjoittanut juuri mitään, olen ajatellut, elänyt, selaillut, lueskellut, elänyt, ollut, laiskotellut, miettinyt, mietiskellyt, ajatellut, ollut, nauttinut elämästä, matkustanut, tavannut ystäviä, siis vain nauttinut elämästä.

Rikas runoilija. Insinööri sanoi minulle: Sinulla on rikas sisäinen elämä, kun kerroin olevani runoilija. Niinpä. En sanonut hänelle: Sinulla on talo Lidingöllä, uusi auto ja kesämökki Ranskassa, sinulla on rikas ulkoinen elämä. Ei tullut mieleen, myhäilin vain rikkauttani vaalien ja hyväksyin maailmanmenon. Eilen innostuin etsimään rikasta runoilijaa enkä löytänyt, vielä.

Tunnetko sinä jonkun rikkaan runoilijan? Tuli vain mieleen.