Sorry, suomalaiset kirjailijat

by arjauusitalo

Nyt alkaa sitten Jane Austen-vuosi. Sorry, suomalaiset kirjailijat, näyttää siltä, että luen ne kuusi romaania ja katson niistä tehtyjä elokuvaversioita näin vuoden alussa. Suomalaiset kirjat tulevat sitten myöhemmin, jos ja kun. Suomalainen kirjasto täällä tarjoaa niitä, muualta niitä ei tukholmalainen saakaan, paitsi netitse ja käymällä Suomessa tai pyytämässä täällä vierailevia tuomaan mukanaan suomalaista kirjallisuutta. Sitähän en edes kindleeni saa, vaan joudun lukemaan englantilaista kirjallisuutta. Jane Austenin romaanit kindlestä luettuina ovat aina mukavasti mukana taskussa metrossa, bussissa, kahviloissa, kaupungilla ja matkoilla. Koko kirjasto taskussa, itse asiassa. 

Kuka kokoaisi suomalaisen taskukirjaston jonka voisi imuroida hyvään hintaan? Vaikka sellainen jossa on yksi kirja kultakin nyt elossa olevalta ja aktiiviselta Suomen kirjailijaliiton jäseneltä. Idea on vapaasti käytettävissä.