Ja Marrakeshissa satoi tänään

by arjauusitalo

Täällä kimalteli puiden oksissa, syötiin lohta ja keskusteltiin näytelmästä jossa on kaksi miesroolia. Marrakeshista tuli meiliä, siellä satoi ja oli pimeää tänään. Kuljin valkoisessa maisemassa ja toistelin lausetta: Nobody belongs here more than you. Mistä se tuli? Kuin laulu josta ei pääse eroon edes laulamalla sitä puoli vuorokautta yhteen menoon. Kirjoitin rivin, pari, diliittasin. Luin naistenlehtiä aivan häpeämättä, ranskalaisen Ellen horoskooppi oli  minulle suopea ja lupasi kaikkea parasta mahdollista tulevalle viikolla. En tehnyt yhtään mitään. Juttelin perheen kanssa, istuskelin keittiössä katsomassa kun viimeiset auringonsäteet valaisivat tammimäen. Iltakahvikin on tullut juotua. Mitä vielä? Ja Marrakeshissa satoi tänään. Vuosi takaperin olin siellä kirjoittamassa, istuin kattoterassilla pimeässä meilaamassa kotiin tasan vuosi sitten tänään. Romaani valmistui, mutta jäi julkaisematta. Nyt se on jo unohtunut kokonaan, ihme, että muistin sen nyt.