Eksyin eilen Shakespeare and company-kirjakauppaan

by arjauusitalo

Eilen eksyin Shakespeare and company-kirjakauppaan. Olen kerran käynyt siellä kolmekymmentä vuotta takaperin. George Whitman on kuollut, muistan vaihtaneeni muutaman sanan hänen kanssaan silloin, hän kysyi mistä olen, Suomesta, ja sanoi siihen: Niin te hollantilaiset olette kovia lukemaan. Kun olet Pariisissa, käy siellä niin näet, millainen kirjakaupan pitää olla. Minäkin kovettuneena lukukoneen ystävänä ilahduin, ihan sydämestä otti, etenkin pieni huone jossa on runokirjat. 

Istuin ulkosalla nauttimassa päivällistä, soitin Suomeen ja Ruotsiin kertoakseni juuri sen, että istun ulkona ravintolassa ja on 14 astetta lämpöä. Selailin vihkosta jonka ostin, siinä kerrotaan kirjakaupan historia. Kirjakaupasta on tekeillä isompi teos.

Kirjakaupan seinän teksti: Be not inhospitable to strangers lest they be angels in disguise jäi mieleeni.