Paholaisen jalanjäljet sekä hyvää lupaava horoskooppi

by arjauusitalo

Aamuvarhain luen uutisia ja ihmeekseni huomaan lukevani paholaisen jalanjäljistä sekä tutkivani ranskankielistä horoskooppia joka lupaa pelkkää hyvää minulle.

Miten minä joudunkin näille sivuille? Nautin saksanpähkinöitä kahvin kanssa ja yhtäkkiä havahdun jostain aivan muualta, sivuilta jonne en ole aikonut mennä.

Minun piti käydä kirjamessuilla mutten lähtenyt. Tuli este. Kävin uimassa, istuin järven rannalla tuulessa ihailemassa oranssia, keltaista, punaista vastarannan puistoa. Nautin iltapäiväkahvini Petit France-kahvilassa missä saa puhua ranskaa, tosin vain muutaman sanan tilatessaan kahvinsa, mutta sekin riittää saamaan ajatukset liikkeelle. En muista mitään muuta paikkaa koko kaupungissa, missä tilatessaan joutuisi vastaamaan hyvän päivän toivotukseen muulla kielellä kuin toisella kotimaisella. Se piristää.

Kaiken tämän lisäksi työstä lähtevällä ystävällä oli aikaa istua Källgrenin kahvilassa hetki parantamassa maailmaa.

Paholaisen jalanjäljet herättivät ajatuksentapaisen: tästä pitäisi kirjoittaa. Tai ei pidä. Ei. Minun ei pidä yhtään mitään. Laitan lisää kahvia ja kurkistan millainen sää ulkona on.

Pitäkää te hauskaa Turussa, jotka sinne pääsitte lähtemään.

Eikä edes kaduta, etten lähtenyt. Vaikka olisi voinut tavata muutaman tutun, ehkä Helsingissä, ehkä toisella kertaa.