Hologrammimuusa

by arjauusitalo

Ei tarvitse edes ulos ovesta vaivautua lähtemään kun saa tulevaisuudessa hologrammina muusansa kotiin. Kätevää ja leppoisaa. Eilen esimerkiksi jouduin istumaan tuntikausia tosi epämukavalla tuolilla ahdistavassa kellarissa kuuntelemassa The Last Orchestra-bändiä. Miten minä tänne jouduin? ajattelin kun musiikki hukutti itsensä tinnituksenkin. Ystäväni koulukaveri soittaa bändissä, siksi. Mitäpä ei taiteen eteen uhraisi, inspiraatiometsällä kun käy. Illallinen oli ihan hyvä, muuten. Kävelin sateessa puiston halki kotiin ja ajattelin, että tämä täytyy voida tehdä jollain toisella tavalla, saada inspiraatio siis. Vähän kuin Nalle Puh joka löi päänsä joka askelmaan portaita alas kulkevan pojan raahaamana.

Hologrammimuusan saatua runoilija alkuun tämän voi vain diliitata ja tehdä työtä rauhassa. Kotiin 3D-kone ja siitä vain hankkimaan pysyvä muusa tarpeen mukaan, jos tahtoo säilyvän muiston muusastaan.

Ulkona sataa, on syksy. Kudon puseroa ja mietin millainen eläin alpakka on kun sen villa on niin pehmeää ja mukavaa kutoa.

Hiljaista. Tinnitus sentään selvisi eilisen läpi ja muistuttaaa, niin, mistä?