Korvakorun viisi ristiä

by arjauusitalo

Muistelen, että ristillä riippui enemmänkin kuin yksi mies. Eilen näin nuoren naisen korvassa korun jossa riippui suuresta kultaisesta renkaasta viisi ristiä.  Kultaristit kilisivät heleästi naisen jutellessa luuriin. Kristityn  keskeinen symboli on puinen – nykyään usein kultainen tai hopeinen risti, rangaistusväline, jolla riippuu rikollinen siihen nauloin kiinnitettynä kituen kunnes kuolee. Nykyään se on koru. Vähän samaa kuin väkivaltainen kuolema viihteenä.  En ole osannut viihtyä kulttuurissa jossa viihdytetään ihmiset hengiltä. Tuli vain mieleeni.

Käväisin ostamassa Magazine Littéraire-lehden ja samaan bussiin nousi nuori nainen jonka kolmessa eri hopeariipuksessa loisteli risti. Rainen vastauksen ymmärrän hyvin koska muut kuin kritistyt eivät varmaan koe tätä asiaa samoin kuin sisäpiiri joka on pyhäkoulusta saakka tutustunut kristittyjen symboleihin.