Suuria muutoksia ja pieniä

by arjauusitalo

Ympärilläni ihmiset muuttavat koko ajan. Maasta toiseen, kaupungista toiseen, kaupunginosasta toiseen, naapurikortteliin.

Suuri muutos on myös ylioppilaaksi tulo, oman elämän aloittaminen, aikuistuminen. Näitäkin on ympärilläni useampia viime vuosina.  Opiskelujen alkaminen. Esikoiskirjan julkaiseminen. Esikoisen syntymä. Ensimmäinen kesätyö, ensimmäinen oikea työ. Suuria muutoksia.

Eilen tapasin F:n joka nyt haaveilee omasta autosta ja koirasta, on muuttanut toiseen kaupunkiin ja alkanut opiskelunsa. Vähän aikaa sitten puhuin R:n kanssa joka muuttaa ulkomaille opiskelemaan. Ja interrailaajat tulivat kotiin vähän aikaa sitten.

Entä minä itse? En tiedä. En vielä osaa sanoa siitä mitään. Suuresta muutoksesta. Suunnitteilla se on, muutos, suuri muutos.

Siihen asti minä tyydyn pieniin muutoksiin. Vaatimattomiin. Piirrän lehtiön täyteen, kirjoitan vähän, mietin, ajattelen, pohdin, annan mielen levätä, olen, lepään olemisessa, en yritä yhtään mitään. Olenpahan vain. Nautin. Tapaan ystäviä, juttelen, kuuntelen. Eilen kävin kuuntelemassa ystävääni Mariaa joka on trubaduuri ja esiintyi puistossa muiden trubaduurien kanssa. Selaan lehtiä, luen, revin irti jutun joka kiinnostaa, kierrätän lehtiä, siivoilen hiljalleen.

Huomaan, että varjot ovat tummemmat kuin vielä viikko sitten, syvemmät.

.