Kesä kaupungissa

by arjauusitalo

Vietän kesäni kaupungissa. Poikkeuksetta. Kaupunki on parhaimmillaan nyt. Käyn elokuvissa. Norkoilen autioilla kaduilla. Juon kahvia puistokahviloissa.Tapaan ystäviä. Kellään ei ole kiire. Eilen nelosen bussissa vanha mies toisti sanaa wonderful niin useasti että se kuulosti aivan kuin hän tarkoittaisi sitä. Ystävä joka asuu yhdessä maailman vaarallisimmista kaupungeista sanooettä hän kävelee mielellään yöllä kotiin, täällä kun ei ole vaarallista.

Tunti kotiin tuloni jälkeen minun maanalisen- asemallani oli hälytys, kaasua hengittäneitä vietiin Karoliiniseen sairaalaan.  Poliisi ei tiedä, mitä kaasua. Muistin tokiolaisen kaasuhyökkäyksen uutisoinnin. Onneksi tästä ei tullut rumia kuvia.

Eikä se vielä mitään: Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen sanoo raa’asti, että  työvoiman ulkopuolella oleminen 0n tehtävä vähän inhottavammaksi. ( Tänään nettihesarissa )  Mieti! Mitä mies tarkoittaa? Jos on ollut työtön tai työvoiman ulkopuolella tahtomattaan, ei voi muuta kuin ihmetellä. Koskaan ei pidä repiä jotain kannanottoa irti yhteydestään, tiedän, opin jo toimittajakoulussa, mutta silti.

Diliittasin loput fiilistelyt kesäisestä kaupungista kun satuin lukemaan tuota juttua Suomen tulevaisuudesta.