Sata sivua per päivä

by arjauusitalo

Luin Raili Mikkasen blogista kysymyksen kevyestä kesälukemisesta. Sattumalta olen tarttunut moneen hyvin ohueen kirjaan paikallisessa kirjastossa ja tuonut kotiin, lukenut kirjan päivässä mikä on noin sata sivua per päivä. Tämä on yhdellä tavalla kevyttä kesälukemista. En jää kiinni tarinaan, teen matkoja jonkun toisen maailmaan mutta olen illalla kotona omassa nojatuolissani katsomassa jotain elokuvaa tai vain puuhaamassa mitä mielin. Pyrähdyksiä, food for thought, poikkeamia omista ajatuksistani, jopa pieniä yllätyksiä.

Luin äsken Georges Perecin Ellis Island. Se herätti ajatuksia, kyllä. Se sai minut myös hymyilemään kun huomasin, että kirjan on painanut Kiinassa kirjapaino nimeltä Haha Print. Kiinassa? Kirja on käännetty ruotsiksi ja se on painettu Kiinassa. Luulin, että vain kaikki vaatteet jotka tässä maassa myydään, ovat sieltä. Olin väärässä.

Ensin symbolistinen runoilija Ivanov, sitten eilen Perecin kirja esineistä ja tänään Ellis Island. Huomiseksi on Stephen Potterin kirja vuodelta 1959 Some notes on lifemanship. Ei aavistustakaan  mitä siitä opin, toivon yllättyväni.

Kirjailija-lehdessä oli artikkeli Pariisin kirjakaupoista, kiitos! Tässä linkkin toiseen, jossa ihmetellään sitä, miten ranskalaiset ostavat kirjoja ja kirjakaupat kukoistavat: http://www.nytimes.com/2012/06/21/books/french-bookstores-are-still-prospering.html?_r=1&ref=books