Herään hotellissa ja näen itseni ikkunan takana

by arjauusitalo

Herään hotelli Tapiola Garden Cityssä ja näen itseni ikkunan takana. Olen juuri lopettamaisillani Rikos ja rangaistus-romaanin ja aurinko paistaa, on silti vielä kylmä, on huhtikuu ja ollaan jossain kuusikymmenluvun lopulla. Näen itseni kymmenvuotiaana pyöräilemässä Hopeasiipi-pyörälläni koulun ohi koivikon läpi. Näen itseni viimeisellä luokalla koulun pihalla keskustelemassa tulevaisuudesta jota nyt elän luokkakaverien kanssa. Näen itseni viidesluokkalaisena uimahallissa uimassa, katson katossa olevaa kupoli-ikkunaa jonka päällä tepastelee lokki, nauran ja nielen vettä. Seison ihmettelemässä kun vesisuihkut keskusaltaassa lähtevät toimimaan ja eriväriset vesipylväät nousevat kohti taivasta. Näen itseni kulkemassa sateessa pitkin Silkkiniittyä. Näen miten nousen bussiin ja matkustan pois, omaan elämääni, tähän jota elän.

Turistina kotipaikkakunnallani. Tapiolassa.