Fadebook tai oma laituri, platform, dais, podium

by arjauusitalo

Kirjailijan oletetaan itse rakentavan oman lavansa, laiturinsa, korokkeensa, puhujakorokkeensa tai englanniksi platforminsa. Siitä vain töihin, kolleega! 

Itse asiassa olen kahden vaiheilla: jatkaako tätä vai tehdä jotain muuta. Mitä muuta osaan? Koetan tehdä rehellisen inventaarion: mitä minä osaan? En viitsi vaivata lukijaani sillä loputtomalla listalla, joka seuraisi jollen päättäisi pitää kysymystäni täysin retorisena. Kirjailija ajaa itsensä nurkkaan jossa kaikki ammatinvalinnanohjaajat näkevät painajaisissaan asiakkaansa tulevaisuudessa: eivät osaa mitään tai hallitsevat vain yhden asian: kirjoittamisen. Kuka nyt ei osaisi kirjoittaa? Kirjoitustaidottomien ryhmä kapenee kaiken aikaa. Lukutaitoisiakin on maailmassa paljon.

Kirjoitan tätä blogia ja apurahahakemuksia, stipendihakemuksia. Siinä kaikki. No, jotain tekstiä joka syntyy aamuyöstä vieraalla kielellä. Se ei kuulu tähän.

Tässä sitä rakentelen platformiani. Suunnittelen seuraavaa siirtoa, olen kuin pelin kuningatar, voin liikkua mihin suuntaan tahdon, mutta vain yhden askeleen: blogi, tai Linkedin, josta lähdin pois, Twitter joka tuntuu ahdistavalta ja sitten vielä Google + joka myös tuntuu ikävältä. Facebook on tällä hetkellä talousuutisten perusteella Fadebook ja näin on sitten jäljellä: mitä? Otan vastaan ehdotuksia. Myös osoitteessa arjauusitalo@yahoo.com