Kenen blogeja luet?

by arjauusitalo

Minäkö? Luen blogiasi ja sinä luet minun blogiani. Keskinäisen kehumisen seura. Onko muita syitä lukea kirjailijoiden blogeja, kirjoista kirjoittavien blogeja, lukijoiden blogeja? Miksi minä luen blogeja ylipäätään?

Tunnustan: etsin kiinnostavia kirjailijoita, etsin kiinnostavia ajatuksenjuoksuja, haluan yllättyä. Yllätä minut!

Pääasiassa tahdon yllättyä. Tulla yllätetyksi. Hätkähtää. Hymähtää. Naurahtaa. Vetää henkeä ja olla aivan hiljaa hetki. Ajatella. Joutua ajattelemaan, joutua pysähtymään ja ajattelemaan, se ehkä on tärkeintä. 

Etsin suomalaisten kirjailijoiden blogeista sellaisia jotka antaisivat syyn olettaa, että kyseisten kirjailijoiden teokset kiinnostaisivat minua, hätkähdyttäisivät, viihdyttäisivät, vetäisivät mukanaan, koukuttaisivat, löisivät minulta jalat alta. Olen löytänyt tasan kaksi joiden kirjoja ostan seuraavalla Suomen-matkallani luettavaksi kesällä suurten puitten alla järven rannalla. 

Näin ollen blogi toimii mainoksena, joka lupaa kirjojen olevan jotain muuta, mielenkiintoisia, antoisia, järkyttäviä, hyviä, mitä sillä nyt sitten tarkoitetaankin.

Ennenkuin nukahdan luen vielä muutaman blogipostauksen ja nukahdettuani näen unta jossa kadulla seisoo tärkeän näköinen henkilö pysähdyttäen ohikulkijoita ja kysellen: Kenen blogeja luet? Hän tekee markkinointitutkimusta, vastaakin sitten rehellisesti!