Tukholmalainen blogikirja vuodelta 2006

by arjauusitalo

Luin kirjan How to blog a book. Sen on kirjoittanut Nina Amir ja se on hyvin kattava esitys siitä, miten blogia kirjoittamalla saa aikaiseksi kirjan jonka voi julkaista sähköisesti tai paperikirjana.Tarkistin, milloin itse julkaisin blogikirjani, se oli vuonna 2006, kuusi vuotta takaperin. Olinpa aikaani edellä! Kirjan nimi on Tukholmalainen blogikirja ja sen tekstit olivat ennen kirjaan joutumistaan luettavissa tukholma.net – sivuistossa. Toimintatapaa Amir kutsuu nimellä book a blog ja blog a book on taas sitä, että tietoisesti kirjoittaa blogejaan siten, että niistä tulee valmis kirja. Mietin, tekisinkö nyt toisinpäin, siis kirjoittaisin blogia josta tulee kirja. Elokuva Julie & Julia, pääosassa Meryl Streep, oli alunperin blogi josta tuli kirja, tarinassa nuori nainen kokkaa satoja vanhemman keittokirjagurun kirjan resepteistä ja pitää blogia kokemuksestaan.  

Menen keittämään punajuuria ja lukemaan säätiedotuksen. Illalla otan osaa webinaariin jossa opin asiasta lisää.   

P.S. Eilen siis otin osaa webinaariin jossa Nina Amir kertoi kirjastaan. Esitys oli tunnin mittainen, siinä hän kävi luonnoksenomaisesti läpi samat asiat jotka luin kirjasta. Lopussa saivat osanottajat esittää kysymyksiä joihin hän vastasi. Kysymys runoista ja hänen vastauksensa siihen jäi mieleeni. Hänestä runot sopivat erinomaisesti blogiin. Jäin miettimään sitä. Mitä jos postaisin runon kerrallaan ja sitten kun niitä on kirjan verran julkaisisin kirjana. Ei, ei. Mitä jos postaisin runot ja sillä selvä. Sitten teen jotain muuta. Miltä se kuulostaa? Runoteoksen kirjoittaminen, julkaisu, kustantaminen, levittäminen. Hohhoijaa, väsyttää jo pelkkä ajatuskin. Mitä minulle on tapahtumassa? Olenko luovuttamassa? Arja, älä unohda, että olet runoilija sanoi minulle eräs suomalainen kirjailija bussimatkalla läpi öisen Suomen kun menimme kuulemaan Paavo Haavikkoa tanssilavalla keskellä metsää.