Itsekeskeiset kirjailijat ja heidän bloginsa

by arjauusitalo

Huomaan kuuluvani ryhmään Itsekeskeiset kirjailijat. Kirjoitan blogia ja maailma on ikäänkuin hyvin kaukana horisontissa, minun uusi projektini on lähinnä sydäntäni nyt. Blogi paljastaa kirjailijan hänen tietämättäänkin. Usein lukiessani kolleegojen blogeja huomaan nauttivani niistä postauksista joissa nämä kertovat jostain muusta kuin projektistaan. Luonnollisesti he( me) voi(me)vat kertoa siitä mitä nyt kirjoittavat, mutta harva tekee sitä todella kiinnostavasti. Kukaan ei tahdo paljastaa koko projektiaan koska valmis kirja on yleensä yllätys muille kuin kirjailijalle itselleen. 

Paras anti kirjailijoiden blogeissa minusta on se, mikä liittyy elämään, ei välttämättä aivan henkilökohtaisia asioitakaan, vaan huomioita silloin kun kirjailija nostaa katseensa koneestaan ja huomaa, että muutakin elämää vielä on maan päällä kuin se, mitä hän luo itse tekstissään. Onko selvä? Siis: ulkona kirkuvat esikoululaiset, kaukaa kuuluu liikenteen kumu, aurinko paistaa, on 14 astetta lämmintä ja tuomi kukkii ikkunani alla. Kirjoittajaryhmäni päättäjäiset oli eilen ja sen vetäjänä minua taas kiitettiin, kannoin kassillisen kiitosta kotiin. Mitä muuta kun nostan katseeni? Tartun sauvoihin ja menen kävelylle järven rannalle kunhan tästä tokenen. Luen kirjaa How to blog a book. Suunnittelen matkaa kauas. Odotan jotain. Kun nostan katseeni, näen toisen tietokoneen jossa ovat toiset tekstit, dropboxia en oppinutkaan käyttämään, harmi. Näin saan aina vähän liikuntaa kun vaihtelen koneiden välillä eri tekstien kirjoittamista, korjaamista.

Itsekeskeisesti teidän,

Arja Uusitalo