Missä he ovat?

by arjauusitalo

Luin Suomen Kirjailijaliiton jäsenluettelon kannesta kanteen. Etsin tuttuja. Löysin muutaman. Henkilökohtaisesti tuttuja kourallinen, muut tuttuja mediasta. Nuoruudesta asti tuttuja löytyi muutama. Piirsin tähden reunaan niiden kohdalle joiden kirjoja olen lukenut. Ei siitä kovin kirkasta tähtitaivasta muodostunut. Ihan ihmettelin itsekin. 

Ne suomalaiset kirjailijat joiden nimet ja/tai kirjat olivat tuttuja ovat enimmäkseen kuolleita, miten surullista. Ja uudet  vielä kirjoittavat spefi-novelleja netissä tai kyhäävät esikoiskirjaansa tulevana kesänä. 

Asuessaan Suomessa lukija luonnollisesti seuraa kotimaista kirjallisuutta ja havaitsee kaiken kiintoisan kuin haukka. Toista se on kun ei asu Suomessa, silloin saa tuliaisina kotimaasta jonkun kohukirjan jota on täti, serkku ja itse lahjan tuoja lukeneet. 

Netistä olen alkanut löytää uusia suomalaisia kirjailijoita joita olen alkanut seurata. Mikä ilo. Ihan innostun ja odotan jotain suurta, jotain uutta, jotain…