Myy minulle yksi romaanihenkilö!

by arjauusitalo

Romaanini on melkein valmis, no, se on ollut melkein valmis pitkään. Keskellä tekstiä yksi päähenkilöistä matkusti pois eikä palannut takaisin. Itse tein matkan Marrakeshiin asian korjaamiseksi, mutta tulin takaisin mukanani sopimus kirjoittaa monologi. Näin voi käydä. Miksi en luvannut luoda uutta päähenkilöä, tai kirjoittaa yksin tein päähenkilö loppuun saakka. Sivuhenkilöt ovat hyvin omatoimisia, kulkevat miten tahtovat, olen huomannut. Päähenkilöillä on sentään vastuuntuntoa ja he käyttäytyvät yleensä kuten kirjailija haluaa.

Ostaisin mielelläni – ystävän hintaan – yhden romaanihenkilön joka suhtautuisi minuun kuin vieraaseen ihmiseen eikä heittäytyisi tuttavalliseksi heti ensimmäisellä sivulla. 

En tiedä. 

Selailen lehtiä, luen vähän Gladkovin kirjaa Pasternakista, vanhoja muistiinpanojani, teen lähtöä ulos aurinkoiseen kevätilmaan, mutta sitten taas törmään romaanihenkilööni, joka otti ja lähti. Koetan kirjoittaa hänet takaisin. Teksti on saatava kunnialla loppuun koska aion ottaa pitkän ja leppoisan kesäloman.