Ei sivunumeroita, vaan prosentteja

by arjauusitalo

Lukiessani sähkökirjaa en tiedä millä sivulla ole. Siitä yksinkertaisesta syystä, että sivuja ei ole ilmoitettu, alareunassa on jana jonka seurana prosenteissa ilmoitettuna kohta jossa olen. Olen lukenut 37 %. Millä sivulla, ei aavistustakaan.

Luen kirjaa siitä, miten ruoka on vaikuttanut ihmisen historian aikana – kaikkeen. Minuun vaikuttaa juuri nyt se, että perjantaisin tähän aikaan sallin itselleni kupin lattea ja voisarven paikallisessa kahvilassa – jos olen tehnyt työtä tarpeeksi. Tänään olen. Kävin vielä kerran läpi romaania jota kirjoitan, ensimmäinen osa on tarkistettu taas kerran. Tässä välin tarvitsen paussin. Ulkona sataa ja on viileää ja harmaata.  Vielä viitenä päivänä pimenee, sitten on muutaman päivän ajan hämärää ja valo voittaa noin 28. Siihen saakka ei voi mitään sen parempaa tehdä kuin kirjoittaa romaania tai lukea romaania tai mitä vain kirjaa.

Kirjamerkkikin on tarpeeton, lukulaite säilyttää aina oikean kohdan kunnes palaan lukemaan.